Hoe plan en organiseer je een barbecue?

De zomer is de perfecte tijd voor een BBQ-bijeenkomst. Of het nu een grote familie reünie of zelfs gewoon met een paar vrienden rond. Hoe je het ook wilt, dit wikiHow-artikel is een eenvoudige gids om te volgen om een onvergetelijke BBQ te hebben.


Kies de juiste dag. Barbecues worden het best buiten gehouden bij zonnig weer. Vermijd het kiezen van een dag die regent, koud of winderig is. Je wilt het perfecte zomerweer als je gaat barbecueën met vrienden/familie!

Plan uw gastenlijst. Bedenk of je vrienden of familie (of misschien allebei) wilt uitnodigen. Denk eraan niet te veel mensen uit te nodigen, want je zult voor iedereen moeten zorgen.

Plan waar u de BBQ wilt houden. Meestal wordt er een gehouden in de tuin/patio/veranda. Zorg ervoor dat er plaatsen zijn waar mensen kunnen zitten, zoals banken en tapijten. Versier het gebied met lantaarns voor een magische avond BBQ of gewoon een mooie rustieke locatie.

Plan het eten en drinken. Denk aan uw gasten. Zijn het kinderen? Vegetariërs? Zorg dat er voor elk wat wils is. Burgers, worstjes, ribbetjes en kebab zijn populair. Zorg voor wat bijgerechten zoals aardappelsalade, salade, couscous, watermeloen, enz. Zorg voor drankjes zoals limonade, bier, smoothies of zelfs gewoon water!

Plan wat spelletjes/activiteiten. Ga leuke spelletjes plannen die je vroeger als kind speelde! Misschien een spelletje rounders! Herinner uw gasten om geschikt schoeisel te dragen.

Laat iemand op de BBQ passen. Zorg ervoor dat er altijd iemand of zelfs jijzelf bij de BBQ bent als er eten op staat te koken!